Opened 3 years ago

Closed 3 years ago

#1813 closed defect (not our bug)

Repeated "Failed to receive a leaseSet in the time allotted" with external aktie client

Reported by: c808539 Owned by:
Priority: minor Milestone: undecided
Component: unspecified Version: 0.9.26
Keywords: Cc:
Parent Tickets:

Description

Running local Aktie 0.5.4 with a remote i2p node did not work for me. The node log got filled with the following messages:

7/6/16 4:50:20 PM ERROR [JobQueue 2/4] .client.ClientConnectionRunner: Disconnecting the client - Too many leaseset request fails
7/6/16 4:57:16 PM ERROR [JobQueue 4/4] uter.client.RequestLeaseSetJob: Failed to receive a leaseSet in the time allotted (67252): leaseSet request asking for [LeaseSet: 
	Destination: [Destination: 
	Hash: ov96y4PK-MAMk256MtT3cU0g98jjjmUM3wfUWLxLQyo=
	Certificate: [Certificate: type: Null payload: null]
	PublicKey: [PublicKey: size: 256]
	SigningPublicKey: [SigningPublicKey DSA_SHA1: size: 128]]
	EncryptionKey: null
	SigningKey: null
	Signature: null
	Leases: #3
		[Lease: 
	End Date: Wed Jul 06 15:06:06 GMT 2016
	Gateway: [Hash: 3HQlWl54AOIjTGzciXgw9oA5DIm4aE5szaG9MrbH0aU=]
	TunnelId: 4145582132]
		[Lease: 
	End Date: Wed Jul 06 14:59:56 GMT 2016
	Gateway: [Hash: ~jdfqCi44wTKoAk3H6bf5sZpmC3dKwb7ElbJNuqr86Q=]
	TunnelId: 978560090]
		[Lease: 
	End Date: Wed Jul 06 14:59:55 GMT 2016
	Gateway: [Hash: syAXgKKkjKKb7WRxwdgOEMNWETlso-gZFn0nBuFspOg=]
	TunnelId: 3983249201]] having received null succeeding? false expiring on 1467817028780
7/6/16 4:58:19 PM ^^^ 1 similar message omitted ^^^
7/6/16 4:59:21 PM ^^^ 1 similar message omitted ^^^
7/6/16 5:00:23 PM ^^^ 1 similar message omitted ^^^
7/6/16 5:04:46 PM ^^^ 1 similar message omitted ^^^
7/6/16 5:06:10 PM ^^^ 1 similar message omitted ^^^
7/6/16 5:06:10 PM ERROR [JobQueue 4/4] .client.ClientConnectionRunner: Disconnecting the client - Too many leaseset request fails
7/6/16 5:08:22 PM ERROR [JobQueue 3/4] uter.client.RequestLeaseSetJob: Failed to receive a leaseSet in the time allotted (59996): leaseSet request asking for [LeaseSet: 
	Destination: [Destination: 
	Hash: op96y4PK-MAMk256MtT3cU0g98jjjmUM2wfUWLxLQyo=
	Certificate: [Certificate: type: Null payload: null]
	PublicKey: [PublicKey: size: 256]
	SigningPublicKey: [SigningPublicKey DSA_SHA1: size: 128]]
	EncryptionKey: null
	SigningKey: null
	Signature: null
	Leases: #3
		[Lease: 
	End Date: Wed Jul 06 15:17:21 GMT 2016
	Gateway: [Hash: 4HQlWl54AOIjTGgciXgw9oA5DIm4aE5szaG9MrbH0aU=]
	TunnelId: 2633967295]
		[Lease: 
	End Date: Wed Jul 06 15:16:07 GMT 2016
	Gateway: [Hash: ~jdfuCi44wTKoAk3H2bf5sZpmC3dKwb7ElbJNuqr86Q=]
	TunnelId: 1401007458]
		[Lease: 
	End Date: Wed Jul 06 15:13:45 GMT 2016
	Gateway: [Hash: 4HQlWl54AOIjTGdciXgw9oA5DIm4aE5szaG9MrbH0aU=]
	TunnelId: 1641586545]] having received null succeeding? false expiring on 1467817702143
7/6/16 5:09:28 PM ^^^ 1 similar message omitted ^^^
7/6/16 5:13:39 PM ^^^ 1 similar message omitted ^^^

This ran for several hours. Aktie did not get any data from the network, it did not even offer any communities to join.
Aktie itself as standalone works fine. The i2p node on its own also works. System load is <3, so dont think load is an issue.
The Star below the "local tunnel" Tab was green for "AKTIE" at the router console. To get this setup to work, the I2CP-Interface was switched to the network interface instead of 127.0.0.1

Subtickets

Change History (1)

comment:1 Changed 3 years ago by zzz

  • Resolution set to not our bug
  • Status changed from new to closed

Please report to the Aktie project. It appears that your Aktie instance is not responding over I2CP.

Note: See TracTickets for help on using tickets.